“Kawa” z mniszka lekarskiego – świeżo palony korzeń mniszka, smak kawowy
Kawa z mniszka lekarskiego to napój będący bezkofeinową alternatywą kawy. Moc zdrowia z natury! Produkt powstaje ze specjalnie uprawianych gatunków mniszka, na terenie Polski. Kawa alternatywna z palonego korzenia Mniszka lekarskiego Polski Mniszek to naturalny zamiennik dla tradycyjnej kawy – bez kofeiny, ale za to z przyjemną, charakterystyczną goryczką.
Kawa z korzenia mniszka lekarskiego nie zawiera kofeiny i konserwantów.
Mniszek to bogactwo substancji aktywnych – detoksykuje, wspiera wątrobę, układ moczowy, podnosi odporność. Świetny napój dla osób odchudzających się, ponieważ dzięki zawartości inuliny na długo zapewnia uczucie sytości i pomaga obniżyć poziom glukozy we krwi. . Poprawia trawienie i łagodzi ból brzucha. Obniża także poziom tzw. złego cholesterolu.
Składniki: Mielony korzeń Mniszka Lekarskiego 98%, naturalny aromat kawowy 2%.
Sposób użycia: Jedną czubatą łyżkę mniszka (ok 6 g.) zalewamy 100 ml gorącej wody (temp. 90-95 stopni C.) Można przyrządzić używając przelewowych metod parzenia. Nie zaleca się parzenia w ekspresach ciśnieniowych.
(Opinia potwierdzona zakupem)
Super
(Opinia potwierdzona zakupem)
Pozytywem jest komunikat, że potrzebne jest urządzenie przelewowe
(Opinia potwierdzona zakupem)
Kawa smaczna, dodaje energii.