IMMUNIVO Junior w kroplach o wysokiej wchłanialności.
Czym jest Immunivo Junior?
To bezpieczny produkt dla dzieci już od 3 roku życia jako wsparcie odporności maluchów.
Nasze wyciągi posiadają rozbite struktury cząsteczkowe (nanocząsteczki, mikrocząsteczki, monojony). Oznacza to zwiększoną bioprzyswajalność oraz jakość preparatu dostarczanego do organizmu.
Jak działają składniki Immunivo Junior?
Liść pokrzywy
dostarcza witaminy C – wspomaga ona naturalną odporność organizmu. Glikozydy i flawonoidy poprzez stymulowanie neutrofili wspierają system immunologiczny w zwalczaniu infekcji. Ponadto jest źródłem związków mineralnych tj. krzem, żelazo, jod, fosfor, magnez, potas i wapń oraz witaminy K i B.
Czarny bez kwiat i owoc
Owoce czarnego bzu bogate są w pektyny, garbniki i glikozydy antocyjanowe, kwasy owocowe, a także duże ilości witaminy C i prowitaminy A. Można w nich znaleźć też sole mineralne, takie jak glin, żelazo, potas, sód i wapń. Duża zawartość związków aktywnych czarnego bzu działa napotnie i pomaga w regulacji temperatury ciała, wspomaga odporność organizmu, mobilizuje organizm do walki z drobnoustrojami. Dawniej stosowany był w kuracjach odtruwających, ponieważ substancje w nim zawarte wspomagają pracę nerek i działają moczopędnie. Triterpeny zawarte w kwiatach działają przeciwzapalnie i mają właściwości antyoksydacyjne. Chronią narządy przed uszkodzeniem i działaniem wolnych rodników. Ponadto działają neuroprotekcyjnie. Rutozyd uszczelnia naczynia krwionośne, ogranicza dzięki temu katar i zapobiega krwawieniom,a także wpływa korzystnie na odporność organizmu. Jest przeciwutleniaczem, który przedłuża działanie kwasu askorbinowego.
Czarna porzeczka liść (Ribes nigrum)
Jest źródłem witaminy C i rutyny, która zwiększa jej wchłanianie, uszczelnia błony śluzowe i wspiera pracę układu odpornościowego.
Lipa kwiat (Tilia cordata)
zawiera flawonoidy, fitosterole, śluzy i garbniki, a także kwasy organiczne, sole mineralne, witaminę C i PP. Śluzy i garbniki działają ochronnie na błony śluzowe, ułatwiają odkrztuszanie zalegającej wydzieliny oraz łagodzą bół gardła, kaszel i chrypkę. Mieszanka substancji aktywnych działa napotnie i przeciwgorączkowo.
Kwiat rumianku
Olejek eteryczny rumianku hamuje wydzielanie histaminy działając przeciwzapalnie i przeciwalergicznie, a do tego pobudza czynność makrofagów oraz pobudza aktywność leukocytów i wykazuje działanie bakteriobójcze i przeciwgrzybicze.
Malina liść (Rubus idaeus)
garbniki, śluzy, żywice, polifenole (flawonoidy), kwasy organiczne i sole mineralne, a także witamina C nadają roślinie właściwości przeciwgorączkowe i napotne, wzmacniają układ immunologiczny, wspomagają organizm w walce z infekcjami i stanami zapalnymi. Flawonoidy działają moczopędnie i odtruwające.
Babka lancetowata liść
Glikozydy irydoidowe babki lancetowatej działają przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie, śluzy – osłaniająco na błony komórkowe, fenolokwasy i flawonoidy – przeciwwirusowo, antyseptycznie, przeciwzapalnie, kardioprotekcyjnie. Polisacharydy – immunostymulująco. Aukubina zawarta w roślinie posiada właściwości osłaniające wątrobę , przeciwzapalne, spazmolityczne, antywirusowe, przeciwstresowe. Garbniki łagodzą podrażnienia, zmniejszają uczucie swędzenia i pieczenia, działają przeciwzapalnie i antybakteryjnie, przeciwalergicznie. Działają ściągająco na błony śluzowe zapobiegając mikro krwawieniom przewodu pokarmowego oraz wspomagają oczyszczanie dróg oddechowych. Walczą z nadmierną potliwością i pielęgnują skórę.Luteolina i apigenina wykazują silne właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne.Luteolina stanowi ochronę dla naszego mózgu oraz zdrowia mentalnego poprzez hamowanie aktywacji mikrogleju.
Nagietek kwiat
Glikozydy izoramnetyny izolowane z kwiatów nagietka hamują aktywność prozapalnego enzymu lipooksygenazy. Glikozydy kwercetyny, alkohole triterpenowe.Flawonoidy i inne związki polifenolowe zawarte w nagietku mają właściwości przeciwzapalne i antyoksydacyjne.Taka aktywność jest istotna dla zmniejszania skutków uszkodzenia skóry poddanej działaniu promieniowania jonizującego czy UV. Olejek z nagietka pełni funkcje naturalnego filtru UV.
Jak powstaje Immunivo Junior?
Zioła bogate są w związki fitochemiczne, które wykazują dużą aktywność prozdrowotną względem ciała. Firma stosuje zaawansowane, niskotemperaturowe metody ekstrakcji podczas których zapobiega degradacji cieplnej ekstraktu. Stosowane techniki ekstrakcji rozrywają błony komórkowe uwalniając związki bioaktywne wprost do ekstraktu.
Związki takie jak adaptogeny, enzymy czy białka zamknięte są w komórce roślinnej. W celu uzyskania wysoce biodostępnych adaptogenów cząsteczki te muszą zostać uwolnione z materiału roślinnego. Wydobycie tych substancji z komórek jest procesem wrażliwym. Stosowane przez nas rozwiązania rozbijają komórki poprzez przerwanie ich ścian, transportując ich zawartość do ekstraktu.
Opinie
There are no reviews yet