PRZYGOTOWANIE 15 minut CZAS GOTOWANIA / PIECZENIA 25 min KATEGORIA Główne dania
Składniki:
1 marchewka
2 ząbki czosnku
2 małe cebule
1 kawałek imbiru (2-3 cm)
trochę oleju do smażenia
2 łyżki sosu sojowego
1 puszka brązowej soczewicy
ryż
750 ml bulionu warzywnego z przyprawy Frugola Grainy
sól i pieprz
trochę kurkumy
2-3 łyżeczki kminku
trochę kolendry (mielona)
mleko kokosowe
Jak to zrobić:
1. Pokrój marchewkę, czosnek, cebulę i imbir w małe kostki. Smaż wszystko w rondlu z odrobiną oleju przez 5 minut. Następnie dodaj sos sojowy i dobrze osuszoną soczewicę.
2.Przygotuj bulion warzywny z 750 ml wody i ziarnistej przyprawy i dodaj do rondla.
3. Otwórz mleko kokosowe, usuń lepki materiał łyżką i dodaj do garnka.
4. Przypraw soczewicę wszystkimi przyprawami i gotuj na wolnym ogniu przez 10–15 minut.
5. Podawaj z ryżem.
Produkty użyte w przepisie znajdziesz tu:
https://www.rodzinneskarby.pl/produkt/przyprawa-frugola/