Czym są kiszonki i jakie mają właściwości? Jedzenie kiszonek ma mnóstwo zalet. Kiszone warzywa pod wpływem fermentacji nabierają specjalnych mocy, dlatego warto je jeść w dużych ilościach, szczególnie w okresie jesienno-zimowym! Zmniejsza się ilość cukru, są więc idealne podczas odchudzania. Zawierają mnóstwo błonnika, witaminy C oraz witamin z grupy B. Kiszonki znane są najbardziej z dobroczynnego wpływu na układ pokarmowy – wspomagają trawienie, poprawiają perystaltykę jelit oraz zasiedlają jelita prawidłową florą bakteryjną. Nie każdy wie, że kwas mlekowy powstały w wyniku fermentacji kiszonek zmniejsza poziom cholesterolu i wspomaga układ odpornościowy. Co można kisić? W zasadzie wszystkie warzywa, choć najcześciej sięgamy po kapustę i ogórki. Nie każdy ma też czas zajmować się pytaniem, jak zrobić kiszonki. Wielka szkoda! W sklepie Rodzinne Skarby znajdziesz wiele kiszonych warzyw, których smak odkryjesz na nowo!
W kategorii kiszonki znajdziesz kiszone ogórki, kapustę kiszoną, a także nietypowe połączenia fermentacji i warzyw, takie jak rzodkiewka czy cytryna. Te, które znajdziesz w naszym sklepie, pochodzą od najlepszych producentów, takich jak Kiszone Specjały, czy Spiżarnia z Kulturą. Zapraszamy na zakupy – mamy nadzieję, że wkrótce znów odwiedzisz nasz sklep! A jeśli znasz już zalety płynące z kiszonek i jesteś fanem żywych przetworów, to pamiętaj o naszych zakwasach, pyszotach probiotycznych i kimchi! Wszystkie kiszonki kupisz w naszym sklepie internetowym lub osobiście, w sklepie stacjonarnym: Manufaktura Zdrowia. Odwiedź nas na ulicy Ogrodowej 1 w Babicach Nowych.